Hechtere relaties

Ben jij het ook zo zat? Dat jouw partner zich niet volledig geeft? Is het heen en weer en welles, nietes nou niet hartstikke vermoeiend? Dat jouw partner zich niet volledig geeft heeft ook met jou te maken. Besef jij dit wel?

Ingeven en meegeven

Jij wilt een vaste en hechte relatie opbouwen maar komt in een stroming van tegenslag en ophouding. Je vraagt je af een stap terug te nemen of op dezelfde manier door te gaan in de hoop dat alles wel bij trekt. Dat is een menselijke gedachtegang maar niet de juiste oplossing.

Ik hoor vaak; Ja, maar.. Maar ik krijg die zekerheid niet van hem, ik krijg die zekerheid niet van haar. Maar als jij jezelf niet volledig inzet, als jij de commitment niet volledig aan gaat, hoe kan in jouw verwachting dan een perfect totaalplaatje ontstaan?

Sturen en ontwikkelen

In elke commitment, partnerschap en relatie zal er ruimte gecreëerd moeten worden voor wederzijdse opofferingen en begrip voor elkaars denken, doen en laten.

Het vergt tijd en geduld tot hoogtes waar je misschien nog niet bij stil hebt gestaan.

img_8977

Toegeven en vergeven

Als de dingen niet gaan zoals jij had gedacht of gewild is het belangrijk om dit bij jouw partner neer te leggen. Je kop in het zand steken of je poot stijf houden zijn meestal niet de beste opties om een verandering in het gedrag teweeg te brengen. Met elkaar in gesprek gaan en blijven praten wel.

Wees dapper en nobel, geef toe dat beiden iets kunnen doen wat leid tot verbetering.

Echte liefde is loslaten

Tegenwoordig maakt men steeds sneller de keuze om de relatie te beëindigen. Kijk maar naar de cijfers van echtscheidingen na een kortdurend huwelijk.

Echter blijkt men ook vaak te blijven in een relatie die eigenlijk niet goed voelt. Een knipperlicht relatie bijvoorbeeld. Men vervalt in oude patronen, men denkt erg makkelijk over het terug komen of terug gaan. Puur omdat je dit gewend bent, dit voelt vertrouwelijk, je wilt niet alleen zijn of je hebt er gewoon nog niet de juiste ervaringen of behoeftes uit gehaald.

Wanneer een relatie in een situatie van afstoten en terug trekken resulteert moet je toch even heel kritisch naar jezelf kijken.

Als jullie elkaar niet gelukkig maken waarom zou je elkaar dan ongelukkig maken door te blijven?

Tip: misschien moeten we eerst de relatie met onszelf stabiliseren voor we dit met een ander kunnen aan gaan.
Geschreven in het kader van (vervolg):

– Deel II de Wet van Zelfreflectie en Zelfevaluatie –

Vond u mijn stuk interessant? Heeft u vragen of opmerkingen?

Laat een reactie achter.

© By V Vibes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s