Facebook versus Depressie

Facebook is nergens meer onbekend of weg te denken. Ja, sommigen kunnen echt een beetje overdrijven maar hey! als jij daar gelukkig van wordt..

Omgekeerde psychologie

We lezen over hoe facebook sprookjes en dromen tot werkelijkheid brengt. Hoe we worden gemanipuleerd en meegetrokken in de waan dat het gras groener is aan de overkant.

Maar het gras gaat niet harder groeien als je eraan trekt en het gras is zo groen als men het beleeft. (Wat een gras uitdrukkingen). Door het zien van al die reizen, uit etentjes, nieuwe vrienden, nieuwe liefdes, huwelijken, nieuwe contracten en ander soort vermaak en succes krijg je de beleving dat je achter loopt. Dat je iets fout doet of dat je minder geluk hebt. Voor sommigen gaat het zelfs zover dat zij in een depressie belanden.

Kruip uit je schulp

Hierdoor zag je dat steeds meer mensen minder gingen delen op facebook want alles was ‘nep’ en niet waar. Sommigen deden niet meer mee, bang voor kritiek en oordelen van anderen.

Niets is minder waar. Ik zeg deel. Deel waar jij van geniet. Vul jouw tijdlijn zoals jij die gevuld wilt zien, maak je herinneringen en deel ze. Op Facebook wordt gedeeld wat jij wilt laten zien en niet wat er te zien is. Gebruik je social media juist om uit je depressie te komen. Je mag laten zien dat je trots en tevreden bent met wat je hebt.

img_0153

Over depressie onder jongeren

Uit cijfers blijkt dat er steeds veel meer jongeren in dit tijdperk gebukt gaan onder een depressie. Er wordt in deze maatschappij zo-veel van je verwacht, het is gewoon niet meer haalbaar. Het spreken hierover is dan ook een taboe want jouw kennissen en vrienden vertellen je dat je niet zo moet overdrijven en dat je tevreden moet zijn met wat je hebt.

Als je te maken krijgt met een depressie of een burn out wordt het tijd om even heel kritisch naar jouzelf als geheel te gaan kijken. Het wordt namelijk tijd om andere keuzes te gaan maken.

De huisarts heeft wel een diagnose gesteld en jou doorverwezen. De psychol(o)og(e) spreekt dan met jou over wat je voelt en wat je zou kunnen doen om dit te dragen.

Maar wat doe jij zelf, anders of beter om uit dit break even point een stijgende lijn te herhalen. Om De Comeback te maken.

Wanneer ontwaak jij uit het leven dat je leidt (en lijd) zodat jij je leven kan leiden?!

© By V Vibes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s